Novinky z developerské konference F8

Moje jméno je Natália Kardošová, vystudovala jsem marketingovou komunikaci a v současnosti působím jako Social Media Specialist tady v agentuře PG Group. Natolik mně novinky z oblasti sociálních síť a marketingu zajímají a věnuji jim spoustu času, že bych se s Vámi touto cestou ráda podělila o pár zajímavých a doufám, že i užitečných informací, rad a typů :)
Dnes začínám mým prvním článkem a zvolila jsem, myslím si, velmi atraktivní téma a to novinky z konference F8. Pro ty z vás, kteří se pohybují stejně jako já v oblasti sociálních médií,  je to určitě velká událost se spoustou zajímavých informací. Konference se konala v americkém San Franciscu.

Na konferenci F8 byly představeny nové funkce a nové produkty Facebooku. Marc Zuckerberg přednesl svojí strategií na 10 let dopředu. Proto si  klademe otázku, kam se posune Facebook v nejbližších 10 letech. V prvních třech letech se chce zaměřit na celkový ekosystém Facebooku a reklamu, protože to spojuje všechny lidi, firmy a vývojáře. Více než 50 milionů podniků má na Facebooku založený firemní profil. Největším zdrojem příjmů společnosti jsou tak peníze z reklamy. Není tedy divu, že se Facebook snaží neustále rozšiřovat svou partnerskou síť, přinášet jim nové nástroje a vylepšení. V horizontu deseti let se chce zaměřit na umělou inteligenci. Prvotní a dá se říct, že klíčová myšlenka celé F8 konference bylo, dát každému možnost sdílet cokoliv s kýmkoliv.
Mark Zuckerberg na koncerenci F8
Změny v Messengeru
Aplikace Facebook messenger dosud sloužila jako chatovací aplikace. Přibudou „chatboti“, což má nahradit zákaznickou podporu celé firmy. „Chatbot“ –  jinými slovy umělá inteligence, bude s lidmi komunikovat individuálně. Každý si bude moct svého „chatbota“ naprogramovat sám a bude moct dostávat odpovědi na otázky o počasí, jaké filmy běží v kinech, nebo si zarezervovat stůl v restauraci. Messenger se nevyhne ani reklamám, na což lidé reagují různě. No, dobrou zprávou je, že tento typ reklam si uživatelé budou moct zablokovat či vypnout.
facebook chatbot
Account Kit
Nově vytvořený Account Kit je nový plug-in pro aplikace (aplikace na přihlašování) které umožňují uživatelům přihlásit se na svůj účet svým telefonním číslem nebo e-mailovou adresou.
facebook account kit
Live stream
To, že se Facebook snaží video protlačit na přední příčky je už více méně obecně známo. Nejnovější novinkou je i možnost živého vysílání rovnou ze všech zařízení. Tahle novinka se jmenuje Live API. Facebook rovněž připravil návrh na speciální kameru pro natáčení 360° videí a chystá řadu dalších možností pro sdílení videí.
Facebook Live API
Mně osobně nejvíce oslovili „Chatboti“, protože nové informace pořád vyhledávám a pokud „negugluju“, tak aktivně využívám „jablíčkovou“ SIRI, takže se těším na tuhle novou vychytávku a jsem zvědavá na všechny její možnosti.

Natália Kardošová

Social Media Specialist

Vystudovala marketingovou komunikaci na Vysoké škole finanční a správní a od jejího úspěšného ukončení se aktivně věnuje oblasti sociálních sítí. Momentálně působí jako Social Media Specialist v agentuře PG group, a.s.

Komentáře

comments