webexpo

WebExpo 2016 se blíží

Stejně jako loni i letos v centru Prahy proběhne dvoudenní svátek všech web-developerů a web-designérů. Největší česká akce související se vším okolo webu se uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. září a své znalosti zde předá na 70 expertů z celého světa.

 

morville

Peter Morville

Hned v pátek se představí guru informační architektury a UX Peter Morville. Jeho přednáška The Architecture of Understanding slibuje pomoc s rozpletením složitého informačního uzlu a nalezením správné cesty, jak návštěvníkovi webu sdělit přesně to, co očekává. Jako zkušený architekt již pomohl řadě velkých společností, mezi které se řadí AT&T, Cisco nebo dokonce Harvard. Tento rodák z Manchesteru letos potvrdil kromě WebExpa pouze jednu další přednášku (CanUX v Ottawě), takže si ji rozhodně nenechejte ujít.

 


 
kvasnicka

Jan Kvasnička

Tento UX designer původem z Ostravy se zabývá použitelností webu, zvyšováním konverzních poměrů a tvorbou webových aplikací. Spolupracuje s předními společnostmi v oblasti e-commerce a na WebExpu má přednášku s názvem Nejčastější chyby při návrhu mobilního a responzivního webu prakticky. Stejně jako samotná přednáška budou příklady uvedeny na českých webových stránkách, které jsou publiku nejblíž.
 


 

lopp

Michael Lopp

Zkušený manažer vývojářských týmů, který pracoval například v Applu či Pinterestu. Nyní působí na pozici Vice President of Engineering ve Slacku a sobotu bude povídat o tom, že zatímco úspěch může přinést slušný zisk a uspokojení, zopakovat ho lze pouze díky dvěma věcem: budete najímat osobnosti, které budou váš úspěch narušovat a budete ochotni se svého úspěchu vzdát. Sobotní přednáška s názvem Stables and Volatiles – how to get different types of humans to work together začíná v 16:10 v Lucerně.

 


 

adrian

Adrian Zumbrunnen

Švýcar, UX designér na volné noze, milovník kávy a především člověk, který se ve spolupráci s Googlem podílel na produktech AdWords, Google Mapy či konverzačního rozhraní. Jeho sobotní přednáška Meaningful motion in design bude o stále populárnějších mikro-interakcích, jejichž důležitou součást tvoří promyšlené animace.

 

Úplný seznam řečníku můžete nalézt na oficiálních stránkách konference. Vstupenky jsou stále k dispozici za ceny od 4.400 Kč bez DPH (pouze do konce září). Přednášky budou rozprostřeny v prostorách pražské Lucerny (Kino Lucerna, Lucerna Velký sál a Lucerna Music Bar)

Ondřej Szmek

Web Designer

Nadšený grafický designér se zájmem o UI a UX design. Baví ho nové technologie, HTML5/CSS3, plážový volejbal nebo brnkání na piáno. V zimě ho potkáte na sjezdovce, v létě na náplavce 🙂

Komentáře

comments